Nieuws

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Uiterste datum om in te schrijven voor een mbo-opleiding

1 april 2020

Doe je dit jaar eindexamen vmbo en wil je volgend jaar een mbo-opleiding gaan volgen? Meld je dan op tijd aan. De deadline is 1 april. Ik geef je een aantal voordelen van aanmelden vóór 1 april en nadelen van aanmelden na 1 april.

Voordelen van aanmelden vóór 1 april

Je bent zeker van een plaats
Meld je je vóór 1 april aan bij de opleiding van jouw keuze, dan heb je in principe recht op toelating. Voorwaarde is wel dat je het juiste vmbo-diploma hebt gehaald en dat je meedoet aan de verplichte intake-activiteiten, zoals een kennismakingsgesprek. De intake-activiteiten verschillen per opleiding. Doe je ze niet, dan vervalt je recht op toelating. Op de website van de opleiding die je gekozen hebt, kun je zien welke activiteiten verplicht zijn.

Nadelen van aanmelden ná 1 april

Je loopt de kans dat de opleiding vol zit
Meld je je pas aan ná 1 april, dan kan een mbo-opleiding je weigeren. Je moet dan wachten tot de volgende startdatum of een andere opleiding kiezen. Als je je te laat aanmeldt, loop je ook het risico dat de opleiding al vol zit. Studenten die zich eerder aanmelden krijgen namelijk voorrang. Hoe eerder je je inschrijft, hoe meer kans je maakt om een plek te krijgen op de opleiding die je wilt volgen.

Gegevens

Datum:
1 april 2020
Evenement Categorie: