Denk je wel eens aan een andere baan?

Je besteedt een flink deel van je tijd aan het fenomeen: ‘werken’. Dan is het wel zo prettig als je er op z’n minst een béétje gelukkig wordt, toch? Een groot deel van het aantal uren op een dag zit je op je werk of ben je met je werk bezig. Maar slechts 13 procent gaat fluitend naar het werk. Hoe zit het dan met dat (grote) andere deel van de werkende bevolking? Er is goed nieuws: je kunt je werkgeluk vergroten zonder het roer helemaal om te gooien. Probeer het in perspectief te zien.

Hoe bevlogen ben jij met je werk? En hoe vaak sta je stil bij de vraag: ‘ben ik wel gelukkig met mijn werk’? Op deze site staat een werkgeluktest. Niet alleen interessant om te doen maar het geeft jou inzicht in de score hoe gelukkig jij bent met je baan. De meesten van ons doen gewoon wat er gedaan moet worden, varen blind op hun leidinggevende, ergeren zich in stilte of voelen zich niet gehoord, rennen van afspraak naar afspraak, rollen van de ene taak in de andere en gaan zo soms jaren door. Dit geldt trouwes ook voor leidinggevenden zelf.

Toch is het goed je eens in de zoveel tijd af te vragen of je nog wel blij en gelukkig bent op en met je werk. Gelukkige mensen zijn creatiever en halen meer voldoening uit hun werk, blijkt uit een onderzoek van Nic Marks, een Engelse econoom en expert op het gebied van werkgeluk. Gelukkige medewerkers zijn bovendien energieker en gezonder. Werkgeluk is dus iets om serieus te nemen, vindt hij. Vind ik.